Ervaringen van (oud) cursisten

De docenten zijn inhoudelijk zeer sterk. De cursus gaat verder dan opleiden. De informatie over de achtergronden en het grote aantal onderwerpen, dat behandeld wordt hebben me veel inzicht gegeven. De docenten hebben oog voor detail en geven de cursisten individueel feedback waar je verder mee komt. De opleiding is ook voor iedere liefhebber interessant. Ik kan de Verdiepingscursus van harte aanbevelen.


kyriaKyria
http://www.buikdansereskyria.com/ 
Het is fijn om met zoveel fantastische buikdansdocenten te werken die zoveel aandacht schenken aan authenticiteit, sfeer, gevoel en techniek van de dans. Er wordt heel goed gekeken naar hoe jij persoonlijk je dans kunt bijschaven. En behalve hard werken is het ook gezellig. Echt een aanrader!


sheilaSheila Meijers
http://www.sheilabuikdanscentrum.nl/
Ik zou de Verdiepingscursus nog eens willen doen. De dagen waarop de Verdiepingscursus werden gegeven waren regelrechte feestjes. Ook al waren het lange en soms zware dagen. De onderwerpen die werden behandeld, hoe je werd gevraagd je grenzen te verleggen (heel vakkundig en inspirerend), de geschiedenis van de dans en hoe het nu is: ik zou het allemaal heel graag nog eens willen doen en meemaken.


Hilde Klaassen
Door de duidelijke, helpende en zachtmoedige manier van doceren ben ik door de docenten door weerstanden getrokken. De docenten zijn eerlijk en uitnodigend en de gastdocenten zijn inspirerend. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en kijk minder afbrekend naar mijn eigen dans. Je krijgt ontzettend veel informatie. Het delen en uitwisselen van kennis en ervaring geeft verbondenheid die nodig is voor de ontwikkeling van onze dans.


nezjma-knipNezjma (Karin Dekker)
http://www.nezjmabellydance.com/
Veel dansen, kijken, luisteren, oefenen, zien en gezien worden, inspiratie opdoen. Dit alles onder bezielende leiding van het docententeam die ieder op eigen wijze zorgen voor een opbouwende kritische noot of een compliment waar je wat mee kunt. Deze cursus was een degelijke aanvulling op mijn dansen en lesgeven en ik ben dankbaar dat ik Salomé en Letty ook als docent heb mogen meemaken.


carolineCaroline Nuijts

De cursus doet absoluut zijn naam eer aan. De docenten zijn integer, zeer professioneel en vakbekwaam. De lesinhoud is gevarieerd en er wordt diep op de thema’s ingegaan. Ook is er tijd om er uitvoerig over te praten en de geleerde stof met elkaar te delen. Een absolute aanrader voor iedereen die “meer” wil met buikdansen!


madame babaAnja Kriek (Madame Baba)  http://www.madamebaba.nl/buikdans.html
Ik weet nu na de cursus dat ik liever ga optreden dan lesgeven. Dat inzicht heeft de Verdiepingscursus mij gegeven. Ik heb ontdekt dat we allemaal met dezelfde onzekerheden zitten en het is fijn dit met medecursisten te delen. Ook heb ik leren kijken naar de subtiele verschillen in ieders persoonlijkheid tijdens het dansen. Mijn bewondering voor de buikdans is hierdoor gegroeid. Je bent nooit uitgeleerd!


Laetitia

De Verdiepingscursus heeft voor mij een waardevolle basis gelegd waar ik sindsdien op voortbouw. Ik heb veel technieken en stijlen geleerd, heb ervaren hoe belangrijk muziekanalyse is, heb geleerd mijn armen beter te gebruiken en heb vooral geleerd dat buikdans meer is dan de techniek, namelijk het uitdrukken van emotie.


Lourdes (Farah Yamila)
‘Ik ben, ik voel, ik geniet’ Lourdes Baladi (2)

Vanaf het begin, dus al op de selectiedag, viel mij op hoe positief de leraren en de sfeer zijn in deze verdiepingscursus. Mariska, Laudie en Peter zijn fantastische docenten en hebben een schat aan kennis te bieden. Ik leer niet alleen veel van ze, maar krijg ook veel opbouwende kritiek, feedback en aanmoediging. Ik kan deze cursus iedereen aanraden, in het bijzonder als je een beetje onzeker bent. Waarom? Het wordt er niet alleen van alles geleerd, maar er wordt ook aan het totale plaatje gewerkt!  Ik ben in het verleden naar andere opleidingen gegaan, maar het viel mij op dat aandacht vooral aan ‘presteren’ lag, terwijl onderwerpen als goede techniek, de verschillende stijlen, kennis van zaken, presentatievaardigheden, muziekinterpretatie, expressie, enz. niet of nauwelijks  aan bod kwamen. Ook heel positief is het volgende: er is volop ruimte voor het ontwikkelen van je eigen vaardigheden en stijl binnen de groep. Je vind je eigen weg, leert wat goed bij je past en wat je sterke punten zijn. Je werkt samen wat heel gezellig is, maar ook aan jezelf. Ik heb de docenten van de VC erg veel te danken. Ik vind dat ik door het volgen van de VC  “volwassen” in de dans ben geworden. Verder is het voor mij duidelijk geworden dat mijn hart bij de Egyptische stijl ligt en dat ik graag halfchoreografie dans.  Eigenlijk is de cursus zó goed dat je zin krijgt om het nog een keer over te doen!